måndag 1 november 2010

Matig Fisksoppa med kräftor


  • PORTIONER: 4

Ingredienser

  • 400 g kolja eller hokifilé
  • 3 medelstora laxfiléer bitar (à 140 g)
  • 6 medelstora potatisar (ca 500 g)
  • 1 l vatten
  • 1 fisk- eller grönsaksbuljongstärning
  • 2-3 dl grädde
  • 3 msk konc hummerfond
  • 2-3 msk tomatpure
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (385 g)
  • malen vitpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 2-3 tomater eller 1 burk hela tomater

Gör så här

1. Tina fisken om den är fryst.
2. Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10 -15 minuter i vatten och buljongtärning. Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond, tomaterna och tomatpuré när potatisen är mjuk. Låt soppan koka upp.
3. Skär fisken i bitar. Lägg den i soppan och låt koka under lock i 3-5 minuter.
4. Tillsätt avrunna kräftstjärtar. Smaka av med vitpeppar och finhackad gräslök. Servera gärna med bröd som doppas i en god olivolja.


Mmmm mums mums


1 kommentar: