- PORTIONER: 4
Ingredienser
- 400 g kolja eller hokifilé
- 3 medelstora laxfiléer bitar (à 140 g)
- 6 medelstora potatisar (ca 500 g)
- 1 l vatten
- 1 fisk- eller grönsaksbuljongstärning
- 2-3 dl grädde
- 3 msk konc hummerfond
- 2-3 msk tomatpure
- 1 burk kräftstjärtar i lake (385 g)
- malen vitpeppar
- 1 knippe gräslök
- 2-3 tomater eller 1 burk hela tomater
Gör så här
1. Tina fisken om den är fryst.
2. Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10 -15 minuter i vatten och buljongtärning. Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond, tomaterna och tomatpuré när potatisen är mjuk. Låt soppan koka upp.
3. Skär fisken i bitar. Lägg den i soppan och låt koka under lock i 3-5 minuter.
4. Tillsätt avrunna kräftstjärtar. Smaka av med vitpeppar och finhackad gräslök. Servera gärna med bröd som doppas i en god olivolja.
Mmmm mums mums
Läste ärtsoppa med kräftor...*skratt*
SvaraRadera/Anki